Vrijdag 12-02-2016: Jheronimus Bosch: devotie en fantasie.

 

Vandaag vrijdag 12 februari 2016 opent koning Willem-Alexander de internationale tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie in het Noord-Brabants Museum.

De tentoonstelling is het hoogtepunt van de culturele manifestatie rondom de herdenking van het 500ste sterfjaar van de kunstenaar. Uniek is date er nooit zo veel kunstwerken van Bosch te zien zijn in Den Bosch. Toen ik het heironder te lezen hoofdstuk schreef over het beeldmerk van het Valerius Ensemble dat afkomstig is uit het Laatste oordeel (plm. 1482) bezocht ik opnieuw het Noord-Brabants Museum waar zeer veel informatie over de schilder aanwezig is maar helaas alleen reproducties te zien waren. Maar sinds vandaag hangen de echte schilderijen afkomstig uit allerlei musea en particulieren over de hele wereld. Met meer dan twintig schilderijen en een groot aantal tekeningen isVisioenen van een genie de grootste overzichtstentoonstelling ooit. Gaat dat zien! Maar bestel per internet eerst een kaartje.

Jheronimus Bosch in 'sHertogenbosch 2016Hieronder kunt het hoofdstuk lezen “Een speels en herkenbaar beeldmerk’ dat ik schreef in het boek “De Toon Gezet” ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Valerius Ensemble (1988-2013).
zie: link hieronder:

Pages 134-139 from VE-jubileumboek 33La

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *